Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton vyjde s každým, ale…

Hamilton vyjde s každým, ale…

Grosjeana návrat grid girls nepotěšil

V Monte Carlu před chvílí skončila tisková konference s vybraným kvartetem pilotů. Prestiž VC Monaka chtěla, aby za stůl společně usedli lídři šampionátu Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Společnost jim celkem pochopitelně dělal místní hrdina Charles Leclerc a také Romain Grosjean.

Z odpovědí nejvíce zaujalo vyjádření úřadujícího mistra světa ohledně vztahu ke svým týmovým kolegům: „Když na to přijde, vyjdu s každým. Rád se porovnávám s těmi nejlepšími. Tak to bylo v případě Fernanda Alonsa i Jensona Buttona. Pak ze sebe vymačkám všechno.

Dokázal by si představit po svém boku Sebastiana Vettela? „Upřímně řečeno, je vrcholně nepravděpodobné, že bychom se ve F1 potkali v jedné stáji. Ale mohlo by se to stát třeba v Le Mans. To by bylo tóčo,“ nechal se slyšet svérázný ostrovan. Pak se zamyslel a dodal: „Když dáte dohromady dva alfa samce, obvykle to k ničemu dobrému nevede. To ostatně víme z historie…

Vettel pro změnu čelil nepříliš důvtipnému dotazu, zda vidí v Leclerkovi budoucího šampiona. Vycouval z toho elegantně: „Průběh jeho dosavadní kariéry je důkazem toho, že do F1 patří. Může v ní dokázat velké věci. To se nedá říct o každém nováčkovi.

A samozřejmě přišly na přetřes i grid girls, jež zaznamenají v Monaku jednorázový návrat na rošt. Hamilton: „Ženy jsou ta nejkrásnější věc na světě. A když přijíždíš na start a vidíš tam stát nádherná děvčata, pak je to teprve ta správná VC Monaka.“ Vettel: „Jsem přesvědčen, že se z komára udělal velbloud. Přece žádná dívka není nucena k tomu, aby dělala grid girl. Prostě je to baví.“ Basu nedržel jen Grosjean: „Já v tom žádný rozdíl nespatřuji. Na roštu mám úplně jiné starosti. Myslím si, že zrušení grid girls odpovídá postavení ženy ve 21. století.