Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ani s vydrážděným autem nestíhali

Ani s vydrážděným autem nestíhali

Ferrari: První řada byla maximem

Víc asi dosáhnout nešlo. Sebastian Vettel napřel všechny síly, ale na Daniela Ricciarda dnes neměl nikdo. Exmistr světa bude stát vedle něj, což mu dává určité šance. I když uznává, že mu toto postavení de facto daroval „crashman“ Verstappen.

Nikdy nemohu tvrdit, že to z mé strany bylo dokonalé. Možná jsem z auta mohl vymáčknout ještě něco. Na Daniela by to ale s největší pravděpodobností stejně nestačilo. Trošku jsme experimentovali s nastavením, abychom auto pořádně vydráždili. Museli jsme to risknout, pokud jsme chtěli promluvit do boje o pole position nebo alespoň první řadu. Nemáme špatnou výchozí pozici, kůži neprodáme lacino,“ pravil německý závodník (2. místo), jeden z mála, který v ministátečku u Středozemního moře nemá trvalé bydliště.

Sebastian Vettel věří, že ještě nepřišel o všechny šance 

Kimi Räikkönen (4. místo, kterého třeba Nico Rosberg tipoval na vítěze kvalifikace, nakonec musel vzít zavděk druhou řadou. Svůj loňský rekord výrazně překonal, i tak ale o něj přišel. Jeho zpověď byla tradičně lakonická: „Není moc o čem hovořit. Nejsem stoprocentně spokojený, protože časová ztráta na nejlepší je příliš velká. Během závodu si chceme počínat chytře a využívat možnosti, které se nám nabídnou.