Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerkovi se splní dětský sen

Leclerkovi se splní dětský sen

Sauber: Potřetí za sebou ve druhé fázi

Možná v koutku duše doufal, že to bude ještě lepší, ale vcelku se Charlesi Leclerkovi premiérová kvalifikace v domácí velké ceně povedla. Postoupil do její druhé fáze a nechal opět za sebou týmového kolegu Marcuse Ericssona.

S dnešním odpolednem jsem maximálně spokojený. Nečekal jsem, že potřetí za sebou postoupím. A zde to pro mě má ještě mnohem hlubší význam. Je to hodně náročná trať, ale spolu s celým týmem jsme z auta dostali snad všechno. Strašně se těším na zítřek. Jet někdy VC Monaka byl můj veliký sen. Nedoufal jsem, že se někdy splní,“ prohlásil rodilý Monačan (14. místo), jenž si svým sympatickým a skromným vystupováním už získal spoustu fanoušků (a možná ještě více fanynek…).

Sauber se pomalu vrací mezi týmy středu pole

Ericsson (17. místo) se, jak je tomu u něj v poslední době zvykem, soustředil na vysvětlování, proč se mu nedařilo. Příčinu tentokrát spatřoval ve žlutých praporcích, které překazily jeho rychlé kolo. „Bylo to veliké zklamání. Nicméně v autě jsem se cítil dobře a jasně cítil jeho potenciál. Je pozitivní, že jsme se znovu zařadili do středu pole. V neděli hlavně nesmíme vyrobit zbytečné chyby. Pak budeme mít šanci, protože tady se může stát cokoliv,“ uvedl Seveřan, který si snad svoje vlastní slova vezme k srdci.

 
Šéfa týmu Fréderica Vasseura zpovídají Susie Wolffová a Mark Webber