Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas podesáté v první řadě na startu

Bottas podesáté v první řadě na startu

Mercedes: Wolff nezastíral zklamání

Díky výjimečnému výkonu Valtteriho Bottase se tým Mercedes protlačil do první řady na startu, ale na pole position to znovu nestačilo. Lewis Hamilton se tentokrát musel spokojit až se čtvrtou pozicí.

Už tréninky naznačily, že ani rychlejší kanadská trať nevzkřísí převahu Mercedesu. Hamilton byl sice druhý v úvodním tréninku, ale od té doby se s kolegou nedostali mezi nejrychlejší trojici. Takže vývoj kvalifikace nebyl zase tak velkým překvapením.

Šéf stáje Toto Wolff přiznal, že je výsledek zklamáním, protože se Mercedesu na této trati obvykle dařilo. Za pozitivní naopak považuje to, že budou oba vozy startovat na ultraměkké směsi pneumatik Pirelli.

 

Tři nejrychlejší jezdci v kvalifikaci: zleva druhý Bottas, vítěz Vettel a třetí Verstappen

 

Bottas (2. místo) nakonec dosáhl svého nejlepšího postavení na startu ve VC Kanady a podesáté v kariéře se postaví do první řady. „Byla to moc dobrá kvalifikace. Od třetího volného tréninku do kvalifikace jsem našel hodně výkonu a měl jsem pocit, že jsem z auta vydoloval maximum,“ spokojeně hodnotil svůj výkon. „Výsledek je dobrý, i když není ideální startovat za ferrari. Ale počítali jsme s tím, že na tenhle víkend přijdou s nějakým vylepšením. Hrozbu můžeme čekat také od Red Bullu. Ale je prima, když o vítězství bojují tři stáje. Jsme rádi, že jsme uspěli v druhé části kvalifikace s ultraměkkými pneumatikami. Podle mě to je pro naše auto správná volba. Bude zajímavé sledovat, jak se nám na nich povede začátek závodu, zvlášť když Red Bull startuje na hyperměkkých. Celkově to vypadá, že jsou mezi třemi předními týmy velmi malé rozdíly. Proto by mohla být v závodě klíčová strategie. Zítřejší závod by měl být zajímavý.

Lewis Hamilton (4. místo) vyrazí do závodu ze druhé řady, ale bitvu o vítězství nepovažuje za nemožnou. Zároveň se nesnažil schovávat za objektivní potíže, ale zpříma přiznal, že tentokrát nepodal optimální výkon: „Kvalifikace byla těžká. Nezajel jsem dobrá kola a nevyvíjelo se to pro mě dobře. V trénincích to vypadalo dobře. Myslím, že jsem mohl být v třetím volném tréninku nejrychlejší, zato v kvalifikaci se mi nepodařilo zužitkovat potenciál, jaký se nám rýsoval. Myslím, že dnešní výkon nemá nic společného se starším motorem. Když šlo v třetí části kvalifikace do tuhého, Sebastian prostě podal lepší výkon. Je vidět, jak je to v předních řadách startovního roštu vyrovnané. Proto bude zítra složité předjíždět. Určitě bude těžké na téhle dráze vyhrát ze čtvrté startovní pozice, ale nic není nemožné. Dnes večer si to všechno pořádně rozeberu v hlavě. A začnu se soustřeďovat na zítřek.