Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Paul Ricardu omezili diváckou kapacitu

Na Paul Ricardu omezili diváckou kapacitu

V Marseille se uskuteční F1 festival

Jinde řeší problém, jak dostat fanoušky do ochozů, v Le Castelletu mají ovšem přesně opačné starosti. S největší pravděpodobností bude vyprodáno a na některé opozdilce se možná vůbec nedostane.

Pořadatelé totiž omezili kapacitu na 65 000 diváků, z toho 50 000 na tribunách. „Určitě jsou velké ceny, na které přijde mnohem více lidí,“ vysvětluje marketingová ředitelka okruhu Aurelie Letellierová. „To ale není naším cílem. Chceme, aby si všichni odnesli ty nejkrásnější zážitky.

Hlavním důvodem pro nepříliš populární opatření je obava z dopravního kolapsu. Dostupnost autodromu je totiž asi jeho největší slabinou. Ve směru od pobřeží Středozemního moře slouží k příjezdu horské silnice s omezenou kapacitou, z vnitrozemí je třeba překonat dvacetikilometrový úsek od sjezdu z dálnice.

Zájem o první Velkou cenu Francie po desetileté přestávce je přitom enormní. Do propagace se aktivně vložil Renault, jejími tvářemi se stali domácí piloti Romain Grosjean, Pierre Gasly a Esteban Ocon. Kromě samotného závodění se mohou návštěvníci těšit na sobotní vystoupení DJ Davida Guetty.

Těm, kteří se nedostanou přímo do centra dění, bude určen F1 Festival v Marseille. Je to vůbec poprvé, co se taková akce koná souběžně s velkou cenou, dosud vždy byla jejím předprogramem. Za jejím uspořádáním stojí proklamovaná snaha Liberty Media „dělat z F1 show“. O tu by se měli postarat David Coulthard a Franck Montagny jízdami se staršími monoposty Red Bullu a Renaultu. V plánu jsou i přehlídka historických automobilů, koncerty a samozřejmě sledování dění na Paul Ricardu na velkoplošných obrazovkách.