Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsova nejhorší kvalifikace

 Alonsova nejhorší kvalifikace

McLaren: Problémy na dráze i v garáži

Celková situace v McLarenu není vůbec dobrá. Zaměstnanci se bouří proti svým nadřízeným, kteří podle nich absolutně netuší, kam směřovat vývoj vozu.

A jako by se tyto rozbroje projevily i na trati. Oba jezdci McLarenu vypadli už v první části kvalifikace.

Fernando Alonso (16. místo) tentokrát okomentoval své počínání během kvalifikace velmi stroze. „Je to pro nás zklamání. Náš výkon v sobotu takový většinou bývá, průměrně se kvalifikujeme kolem třinácté pozice. Ve všech závodech, které jsem dokončil, jsem získal body, a věřím, že zítra to bude stejné. Nemám pocit, že by bylo něco špatného s vozem. Prostě jsme neměli takovou rychlost, abychom postoupili do druhé části kvalifikace. Na brífinku jsme takové pořadí očekávali. Víme, kde jsme, a znamená to pro nás, že se musíme neustále zlepšovat,“ konstatoval.

 

Fernando Alonso neúspěch v kvalifikaci předpokládal

 

Stoffel Vandoorne (18. místo) nebyl o moc výřečnější: „Není moc povzbuzující sledovat, jak jsou oba naše vozy vyřazeny už v první části kvalifikace. S autem nebylo nic špatně, je to prostě nedostatek rychlosti. Od začátku sezony hodně pracujeme na zlepšení, ale zdá se, že to nestačí. Musíme to zkoušet a doufat, že nepříznivou situaci změníme. Tento víkend se pro nás zatím neodvíjí dobře. Doufám, že dnešní nepovedenou kvalifikaci odčiníme zítra během závodu.“