Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsa trápily brzdy i zavěšení

Alonsa trápily brzdy i zavěšení

McLaren: Dnešek raději hodit za hlavu

Stáj McLaren, která se z mnoha důvodů aktuálně nenachází v dobré pohodě, má za sebou velmi náročný závod.

Fernando Alonso (16. místo) si poškodil vůz o úlomky po nehodách v prvním kole. Dokázal se dostat do boxů, po návratu se snažil stíhací jízdou přiblížit k bodovaným pozicím, ale po druhé zastávce ve čtyřicátém osmém kole nakonec dojel na úplném chvostu pole.

Nezačal jsem moc dobře. Při startu jsem ztratil hodně pozic a musel jsem se vyhýbat kolizím kolem mě. Po skončení žluté fáze jsme měl problémy s přehříváním brzd. Pak jsem na jedné sadě pneumatik odjel skoro celý závod. Ale na konci jsem měl problémy se zavěšením. Za pět dní máme další příležitost. Dnešek musíme hodit za hlavu. Doufám, že v Rakousku a především v Anglii bude náš výkon mnohem lepší. V příštích několika měsících by měly pořád přicházet nové věci, proto zůstávám optimistou,“ tvrdí.

Po triumfu v Le Mansu nastaly pro Alonsa šedivé dny ve F1

Stoffel Vandoorne (12. místo) se snažil vsadit na odlišnou strategii. Do boxů zajížděl jako úplně poslední, ale ani tato taktická varianta nestačila na zisk bodů. Radost mohl mít snad jen z toho, že v ostrém souboji předjel kolegu Alonsa. „Pro to, abych skončil na bodech, by bylo potřeba více štěstí. Věděli jsme, že pokud se vozy před námi nedostanou do problémů, budeme to mít těžké, a to se potvrdilo. Náš dnešní výkon byl mnohem lepší než v kvalifikaci. Měl jsem vcelku dobrý závod, pro mě to bylo pozitivní odpoledne. Ale jako tým jsme nezískali žádné body. S vyvážením vozu nemáme žádný problém, jde jen o nedostatek rychlosti,“ vysvětluje Belgičan.