Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso tušil špatně

Alonso tušil špatně

McLaren: Body z ničeho

Původně to byla odepsaná velká cena. Fernando Alonso vyjížděl do závodu z boxů a Stoffel Vandoorne se do nich po kolizi s Pierrem Gaslym hned po prvním kole vrátil. Přesto se McLaren mohl radovat z nečekaného bodového zisku.

Alonso (8. místo) si přitom ze začátku vyměňoval s týmem nervózní hlášení a rozhodně nebyl optimisticky naladěn. „Tušil jsem, že to nedopadne dobře. K mému velkému údivu se situace ale vyvinula v náš prospěch. V závěru jsem dokázal ještě získat několik pozic. Vcelku můžeme být spokojeni. Jenže teď nás čeká domácí závod v Silverstone a v něm bychom s takovým výkonem neobstáli. Musíme se zlepšit,“ je přesvědčen.

Vandoorne (neklasifikován) toho neměl moc co říct. Už v sedmém kole ztrácel na nejlepší celou délku okruhu: „Byl to běžný závodní incident. Do třetí zatáčky najela čtyři auta vedle sebe a prostě se tam nemohla vejít. Nebyla šance se vyhnout kontaktu. Po návratu na dráhu jsem uvízl v provozu a navíc jsem každou chvíli viděl modré praporky. Postupně se to trochu zlepšovalo, dostával jsem se dopředu, pak ale selhala převodovka.

Stoffel Vandoorne pohřbil i tak skromné naděje hned v prvním kole