Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel vydoloval auto až do dna

Vettel vydoloval auto až do dna

Ferrari: Ve vrcholné kondici

Užili si svoje, ale nakonec byli odměněni. Početní příznivci Ferrari sice trpěli rozmary letního počasí, dnes večer však mohou slavit. Jejich miláček Sebastian Vettel (1. místo) jim udělal radost hned dvakrát. Nejprve, když je pozdravil, totálně promočené, alespoň pár exhibičními koly na závěr třetího tréninku. A pak hlavně ziskem pole position, v jeho sbírce už pětapadesátým.

Bylo moc fajn vidět kolem trati tolik vlajek Ferrari,“ pochvaloval si exmistr světa. „Pro mě to znamenalo veliké povzbuzení. Už v první části kvalifikace jsem nabyl dojmu, že auto je ve vrcholné kondici. Bylo ovšem na mně, abych to dokázal zužitkovat. Povedlo se a vůz byl pořád lepší a lepší. Při svém posledním kole jsem věděl, že z něj ještě něco málo vydoluji. Skutečně to tam bylo!

 

Kimi Räikkönen zkoumá, kde udělal v rozhodující chvíli chybu

 

Kimi Räikkönen (3. místo) se příliš nerozpovídal ani tentokrát: „Dopustil jsem se menší chyby ve dvanácté zatáčce, při prvním pokusu ve třetí fázi. Auto šlo trochu napříč, rozhodně to nebylo ideální. Napodruhé jsem už k tomu přistoupil opatrněji, možná až moc. Určitě jsem měl na víc.“