Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley poprvé ve třetí části

Hartley poprvé ve třetí části

Toro Rosso: Prostě úžasná kvalifikace

Oba vozy Toro Rosso v Q3 a ani jeden v nepopulární páté řadě! Kdo by to byl ještě dnes ráno řekl? Vozu STR13 Honda zřejmě svědčí jak Hungaroring, tak i mokrá trať a Pierra Gaslyho (6. místo) dokonce kromě špičky porazil pouze Carlos Sainz.

"Šílená kvalifikace, hlavně kvůli počasí, ale z výsledku jsem super nadšený! Nebylo snadné udržet vůz na trati, ale tým připravil fantastickou strategii a já zajel dobré kolo," pochlubil se Gasly, který je na Hungaroringu s vozem F1 poprvé.

"Bylo to strašně těžké, ale užíval jsem si to! Když jsem si před kvalifikací všiml blížícího se mračna, tak mě napadlo, že to může být příležitost. Šesté místo je neuvěřitelný výsledek, hlavně po několika nepříliš zdařilých víkendech. Neuvěřitelný výsledek pro celý tým, mít oba vozy v Q3 je prostě fantastické. Toro Rosso má mega den!"

Brendon Hartley (8. místo) byl nakonec o půl sekundy pomalejší než týmový kolega, ale také může být velmi spokojený. Vždyť v Q3 byl poprvé v životě a také on má na Hungaroringu ve F1 premiéru.

"Podmínky na trati byly opravdu náročné, ale jsem úžasně šťastný, že jsem se poprvé dostal do Q3! V jejím závěru jsem udělal pár chyb. Až příliš jsem tlačil na pilu a tam vznikl rozdíl mezi mým a Pierrovým časem, takže jsem na osmém místě. Tým byl brilantní v komunikaci se mnou i v strategických rozhodnutích a vůz byl dobrý. Pravidelně končíme někde blízko top 10 a dostat tam dnes oba vozy, to je obrovský úspěch," řekl Hartley.

Superbomba a megaúžasná kvalifikace