Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly po dlouhém čekání opět na bodech

Gasly po dlouhém čekání opět na bodech

Toro Rosso: Další využitá příležitost

Pierre Gasly (6. místo) se právem těší z fantastického výsledku. Ke čtvrtému místu z Bahrajnu přidal další velmi pěkný výsledek pro sebe, Toro Rosso i Hondu. Šesté místo týmu přineslo osm bodů, díky čemuž se v Poháru konstruktérů opět vzdálil z dostřelu Sauberu.

"Samozřejmě jsme si vědomi toho, že lepší už to být nemohlo," pochlubil se francouzský mladík, před kterým skončili pouze jezdci ve špičkových vozech. "Myslím, že jsem z B-kategorie jediný, kdo nedostal kolo. Mám z toho velkou radost. Když závodíte za Toro Rosso, tak jen dvakrát nebo třikrát do roka dostanete šanci získat spoustu bodů. Dělám všechno pro to, abych letos využil každou příležitost a už se mi to povedlo v Bahrajnu, v Monaku a tady. Kevin (Magnussen) mě dostal pod tlak, ale vůz byl úžasný. Zvýšil jsem tempo a Kevin mi nestačil. Odskočil jsem mu na 10 sekund a pak to tak už zůstalo dalších 40 kol.

Hartley může dnes Gaslymu tiše závidět

Základem Gaslyho úspěchu byla dobrá kvalifikace a asi i šetrnost k pneumatikám, kterou vůz STR13 zpravidla vyniká. Obojí měl na své straně i Brendon Hartley (11. místo), jenže ten nepřivezl ani bod.

"Jsem zklamaný, že jsem po tak dobré kvalifikaci nezískal body. Měl jsem skvělý start, ale nechtěl jsem to pustit dovnitř zatáčky vedle Gaslyho, což mě v podstatě stálo místo ve prospěch Magnussena. Můj závod byl pak zničený Sainzem, který měl obuty tvrdší pneumatiky a já se za ním zasekl. Potom jsme příliš brzy zareagovali na Hülkenbergovu zastávku a obuli středně tvrdé, na kterých jsem neměl nejlepší rychlost. Plně rozumím tomu, proč tým dává jezdcům odlišné strategie, ale dnes jsem na to doplatil. Neudělal jsem žádnou chybu, měl jsem dobrý start, ale bohužel nemám ani bod. Těším se spolu s týmem, že má spoustu bodů jako odměnu za tvrdou práci odvedenou během uplynulých měsíců," řekl Hartley.