Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

BMW bylo v testech překvapivě nejlepší

BMW bylo v testech překvapivě nejlepší

Nissan už s Albonem nepočítá

V roli favorita bude do úvodního podniku nové sezony formule E nečekaně vstupovat BMW. Stáj, o jejíž provoz se stará organizace Michaela Andrettiho, ovládla i závěrečný díl testů ve Valencii.

Nejrychlejší byl Alexander Sims. Na jeho čase 1:17,402 se podepsaly komplikované povětrnostní podmínky. Po většinu dne poprchávalo a trať počala osychat až v závěru seance.

Na dalších příčkách se umístili obhájce titulu Jean-Éric Vergne (DS Techeetah, +0,218), Pascal Wehrlein (Mahindra, +0,486) a Maximilian Günther (Dragon, +0,545). Příliš se tentokrát nevedlo Audi – Lucas di Grassi obsadil deváté místo, Daniel Abt až třinácté. Nepřesvědčil ani šestnáctý Felipe Massa (Venturi), který navíc způsobil jedno ze šesti přerušení programu.

 

Maximilian Günther je žhavým kandidátem na dosud volné místo u týmu Dragon

 

Do akce byli vysláni také tři náhradníci. U Dragonu jel Antonio Fuoco místo Josého Maríi Lópeze, zatímco Daniel Juncadella zaskočil za Stoffela Vandoornea (HWA), který musel odcestovat na VC USA F1. Oliver Rowland (Nissan – e.dams) usedl do monopostu, opuštěného Alexanderem Albonem. Jak vyplynulo z vyjádření zástupců stáje, Thajec je před podpisem smlouvy s Toro Rosso ve F1 a z jeho angažmá ve formuli E nejspíše nebude nic.