Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Podle Haase se cpe moc lidí do jedněch dveří

Podle Haase se cpe moc lidí do jedněch dveří

Ekonomický model F1 je nastaven špatně

Genemu Haasovi dochází trpělivost. Šéfa stejnojmenného týmu irituje neschopnost Liberty Media a FIA dát dohromady pravidla pro rok 2021 a následující sezony.

Nejsou sto se domluvit na motorech, ani na dalších předpisech. Tohle je ale typické pro F1, kde do toho kecá kdekdo. Je to stejné, jako by se deset lidí pokoušelo vecpat do jedněch dveří. Neprojde nikdo,“ rozčiluje se.

Faktem je, že k ničemu konkrétnímu se zatím nedošlo. Sliby, se kterými nový vlastník F1 přicházel, stále čekají na své naplnění. Viděli jsme dosud jen pár konceptů, jak by nový monopost měl vypadat. Od nich je však k realizaci hodně daleko a čas neúprosně běží.

Možná si mysleli, že to půjde všechno snadněji,“ bere Haas Liberty Media částečně pod ochranu. „Jenže narazili na stejné překážky jako jejich předchůdci – na horu předpisů a nařízení, na spory s FIA, FOM a vlastníky stájí.

 

Současné dění ve F1 se majiteli týmu Haas moc nezamlouvá

 

Zakopaného psa nalézá americký byznysmen v ekonomické oblasti. Připomíná téměř zkrachovalé týmy Force India a Sauber. Ty se sice ještě podařilo zachránit, příště se to ale už nemusí podařit. „To je stinná stránka motorsportu. Hodně lidí do něj vstupuje s velkými očekáváními a pak ho opouštějí s prázdnou kapsou. Promotér očekává, že z toho bude mít zisk, protože to je obchod. Vlastníci okruhů očekávají, že z toho budou mít zisk, protože je to obchod. Jenom my si nesmíme vydělat ani floka. Nemám zdání, proč jsme se dostali k tomuto modelu,“ vrtí hlavou Haas.