Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel s Ferrari ještě o budoucnosti nemluvil

Vettel s Ferrari ještě o budoucnosti nemluvil

Minimálně do léta bude klidný.

Tento týden začnou zimní testy a Sebastian Vettel řekl, že má ještě dost času začít s Ferrari seriózně jednat o novém kontraktu. Němec přišel do Ferrari v roce 2015 s cílem dovést Scuderii k mistrovskému titulu. Pokud by to ani letos nevypadalo na první titul pro jezdce Ferrari od roku 2007 (kdy ho získal Kimi Räikkönen), může mít Vettel problém udržet se v týmu. Dveře zpátky do Red Bullu jsou neprůchodné, Lewis Hamilton by ho v Mercedesu také nechtěl, což jen podporuje klepy o jeho záložním plánu s McLarenem.

"Věc se má tak, že se hodně mluví o roku 2021, přitom ještě ani nezačala sezona 2020. Myslím, že ještě máme spoustu času," řekl 32letý závodník v rozhovoru pro německou televizi RTL.

"Porovnejte si to s minulostí. Před třemi lety jsem smlouvu na další sezonu neměl až do srpna. Teď to bude probíhat stejně. Čeká nás rozhodnutí, závisí na tom moje budoucnost, ale ještě máme spoustu času."

Vettelovi nepomáhá kritika, kterou loni sklízely jeho výkony na trati, hlavně jezdecké chyby.

"Nikdy se vám nepodaří stoprocentní rok. Nakonec je zřejmé pouze to, že jsme jako tým nebyli dost dobří. Ani z mé strany to nebyl zrovna nejlepší rok, pár věcí prostě nevyšlo."

Vettel si možná na konci roku sbalí svých pět švestek