Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Team INEOS nebude!

Team INEOS nebude!

Wolff vyvrátil nesmysly

Možná jste i vy během víkendu slyšeli o tom, že INEOS za stovky milionů dolarů odkoupí majoritní podíl v týmu Mercedes, který proto přestane být týmem Mercedes. Ale zpráva, původně vypuštěná Eddiem Jordanem, který je na podobné senzace expertem na slovo vzatým, není pravdivá. Alespoň pokud věříme Totu Wolffovi, který téměř všechno popřel.

"Lidé vezmou tenhle kousek a tamten kousek a vytvoří si z toho příběh. S INEOS máme báječné partnerství. Spolupracujeme na několika high-tech projektech týkajících se (jachtařského) Poháru Ameriky a cyklistického týmu. Skvěle se doplňujeme," řekl Wolff v neděli v Mugellu.

"Naše sportovní týmy mají stejné ambice. Proto jsme navázali spolupráci. Vše ostatní je výsledkem čiré spekulace. Daimler nemá v úmyslu vzdát se týmu, INEOS nemá zájem o většinový podíl v něm a já nemám důvod prodávat svůj podíl. Takže je to jen spousta nesmyslů. Tento tým má jasnou budoucnost se jménem Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Wolff tím nepopřel, že by INEOS mohl získat minoritní podíl v týmu. Ještě stále se například nerozhodlo, co s 10% podílem po Nikim Laudovi.

Mercedes zůstává Mercedesem. foto: Mercedes

Zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes