Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams je ve třetině cesty za titulem

Williams je ve třetině cesty za titulem

Sehraný tým ale může postupovat rychleji.

Rob Smedley se během minulé zimy rozloučil s kolegy ve Ferrari a přestoupil do Williamsu, kde zaujal pozici šéfa výkonnosti vozu. 41 letý Angličan se už tedy stihl v Grove aklimatizovat a tvrdí, že tento tým je přibližně ve třetině cesty na úroveň, na které by mohl bojovat o tituly.

"Řekl bych, že máme za sebou asi tak 30 % cesty," řekl Smedley. "Myslím, že máme velmi dobře zorganizovaný a sjednocený technický tým, ale beztak nás ani nenapadlo, že bychom už mohli být připraveni, nebo že bychom se mohli přestat učit. Je jasné, že ještě máme prostor pro zlepšení. Musíme naši skupinu konsolidovat a ještě je před námi několik důležitých kroků. Proto jsem přesvědčen, že pokud si představíme cestu od bodu, ve kterém jsme byli na začátku tohoto roku, vedoucí až k mistrovské úrovni, tak jsme z ní urazili 25 až 30 procent."

Williams letos skončil na třetím místě a podařilo se mu tak prolomit sestupnou spirálu, která ho pomalu táhla na dno. Spolu s úspěchem přišel i větší zájem sponzorů, zaměstnanci jsou motivováni a Smedley věří, že před sezónou 2015 udělají ještě větší krok než před sezónou 2014.

"Dali jsme dohromady skupinu správných lidí a máme už položeny základy. Je to podobné jako při stavbě domu. Připravit základy trvá téměř věčnost a ani není vidět, že by stavba domu vůbec začala. Pak to už ale jde rychle a stavba nabývá tvar. Už spolu pracujeme rok, rozumíme tomu, co děláme, a jak jsou rozděleny úkoly, proto jsme již připraveni urychlit vývoj lidí, oblastí, struktur, oddělení… Teď už jde všechno rychleji a jsem přesvědčen, že o rok již za sebou budeme mít 70 nebo 80 procent cesty."