Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren si od Austrálie nic moc neslibuje

McLaren si od Austrálie nic moc neslibuje

Magnussen chce hlavně dojet až do cíle.

Kevin Magnussen v Austrálii připustil, že McLaren si od začátku sezony nic moc neslibuje. Dán, náhradník zraněného Fernanda Alonsa, se během předsezónních testů dostal do kokpitu pouze jednou, ale beztak zajel nejrychlejší kolo McLarenu. To však bylo o téměř o 2.5 sekundy pomalejší než nejrychlejší kolo továrního vozu Mercedesu na stejné směsi pneumatik. Nico Rosberg ani Mercedes však možná nevyždímali z vozu maximum, zatímco Magnussen své kolo zajel s téměř prázdnou nádrží.

"Nemohl jsem absolvovat tolik kol, kolik jsem chtěl," řekl Magnussen. "Pokud jde všechno dobře, dá se za den zvládnout i 150 kol, ale já jsem jich udělal jenom přibližně 40 a skoro všechny s téměř prázdnou nádrží. Netuším, jak se bude s tímto vozem jezdit, když bude mít plnou nádrž, ale už jsem předtím řídit mnoho závodních strojů a jistě to nebude nic zcela odlišného. Je to jiný vůz, ale mělo by to být v pořádku."

McLaren během testů neabsolvoval ani jednu simulaci závodu a pro tým z Wokingu i Hondu tedy bude velkým zadostiučiněním už dojezd do cíle.

"Dá se říci, že jsou velice nízká," odpověděl Dán na dotaz ohledně očekávání McLarenu. "Nejvíce se trápíme se spolehlivostí a výdrží vozu. McLaren prostě začíná novou kapitolu a potřebuje čas. Tým udělal dobré rozhodnutí (když uzavřel partnerství s Hondou), jde správným směrem a čeká ho zářivá budoucnost, ale nyní potřebuje více času."

Magnussen nemohl potvrdit ani vyvrátit svou účast v příští velké ceně. Fernando Alonso ale dává prostřednictvím Twitteru najevo, že v Malajsii hodlá závodit.