Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Z čeho má Leclerc husí kůži

Z čeho má Leclerc husí kůži

Sauber: Je to bod navíc

Z toho kluka něco bude. Charles Leclerc si v Barceloně po srdnatém výkonu vyjel další bod. Na mazáky Alonsa a Péreze byl nakonec krátký, rozhodně však nezklamal.

Byl to skvělý pocit dojet znovu na bodech. Závod to byl zajímavý, protože se neustále měnily klimatické podmínky, což bylo náročné zejména vzhledem k pneumatikám. Od začátku seriálu jsme udělali obrovský pokrok a jsme na správné cestě. Nyní se soustředím na velkou cenu v mém domově, v Monaku. Už teď z toho mám husí kůži,“ přiznal se Leclerc, jenž opět jasně předčil týmového druha.

Charles Leclerc měl důvod k úsměvu

Marcus Ericsson byl klasifikován jako předposlední. Úvod na středních gumách mu relativně vyšel, jenže pak přišla špatně načasovaná zastávka a trápení na měkké směsi. „Je to zklamání. Mohli jsme mít obě auta v první desítce,“ povzdechnul si Švéd, který neopomněl pogratulovat svému kolegovi k úspěchu.

Ericsson se ve druhé polovině závodu začal propadat

Pro nás je to bod navíc. Vůbec jsme s ním tady nepočítali, tahle trať nám neměla sedět. Oba jezdci ale odvedli vynikající práci a my potřetí v sezoně skórovali,“ pochvaloval si šéf stáje Fréderic Vasseur.