Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Leclerc se skvěle bavil

Leclerc se skvěle bavil

Sauber: Zlepšujeme se každým týdnem

„Zázračné dítě“ to nemělo jednoduché. Charles Leclerc musel překousnout, že se přes něj vícekrát přehnali borci na daleko rychlejších strojích. Nakonec ale všechno ustál a přispěl do zatím chudičké týmové pokladnice Sauberu dalším bodem.

Vcelku jsem spokojen. Včera jsem absolvoval hodně povedenou kvalifikaci a našel společnou řeč s autem. Dneska mě to vyloženě bavilo, podstoupil jsem několik napínavých soubojů. Jsme určitě na správné cestě, zlepšujeme se každým týdnem. Už se těším do Rakouska,“ zubil se před novináři Monačan (10. místo), který v posledních dnech čelí neustálým dotazům na případné angažmá ve Ferrari.

To Marcus Ericsson (13. místo) opouští kvetoucí Provence s mnohem rozpornějšími pocity. Hlavně v pátek, kdy mu málem shořel vůz, Švédovi moc do zpěvu nebylo. Dnes už to bylo lepší: „Vyhnul jsem se kolizím v úvodu a získal tak několik pozic. Výkon motoru byl zcela podle mých představ. V první polovině závodu se ale dostavily problémy s vyvážením. Naštěstí se je podařilo z větší části eliminovat. Dotáhl jsem se na některé soupeře, ale už je nestačil předjet.

Marcus Ericsson opět prohrál se svým mladým kolegou