Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc do toho půjde zítra po hlavě

Leclerc do toho půjde zítra po hlavě

Sauber: Pošesté za sebou ve druhé fázi

„Hned na startu budu riskovat. Doufám, že se mně povede první kolo. Jsem docela optimistický, pokud jde o šanci bodovat. Bude to těžké, ale do desítky se probiju!“

Těmito slovy zhodnotil Charles Leclerc (13. místo) svoje vyhlídky pro zítřejší závod. Jak známo, vyjede do něj kvůli penalizaci za výměnu převodovky až z osmnáctého místa. Co bylo příčinou defektu na konci třetího tréninku, není zatím úplně jasné. Vypadá to, že na začátku stál prasklý závěs kola.

Ani to mu ovšem náladu nepokazilo:„Dnešní umístění beru, jsem na něj docela hrdý.“ Má být na co. Jeho zásluhou se Sauber pošesté za sebou dostal do druhé části kvalifikace. Naposledy se mu něco takového podařilo v roce 2014. „Začátkem sezony jsme takhle vysoko nepomýšleli. Také já se teprve rozkoukával. Ale udělali jsme velký pokrok a určitě kráčíme správným směrem,“ pochvaloval si.

Charles Leclerc těží z lepšící se výkonnosti Sauberu

To jeho kolega Marcus Ericsson (20. místo) pracně dával dohromady příčiny velkého selhání. Při dnešní výkonnosti švýcarské stáje jím poslední místo už nepochybně je. „Nevím, proč jsem měl tak obrovské problémy. Byl jsem zoufale pomalý. Tak pomalý, že jsem nestačil ani absolvovat další pokus. Počítal jsem, že se umístím mnohem lépe,“ povzdechl si Švéd.