Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerkovi byl vztek dobrým rádcem

Leclerkovi byl vztek dobrým rádcem

Sauber: Tentokrát zdvojený příděl

Vzhůru k výškám! Sauber tentokrát zabodoval tuplovaně. Neúnavný bojovník Charles Leclerc stejným bacilem nakazil i jinak apaticky působícího Markuse Ericssona.

Leclerc (9. místo) poté, co se na roštu kvůli výměně převodovky stěhoval dozadu, sliboval, že na trati nechá duši. Risk ale zpočátku nebyl zisk a ve druhém kole řádně přeoral zpomalovací kačírek. „Propadl jsem se ještě víc dozadu. Popadl mě vztek a řekl jsem si, že musím urvat tolik pozic, kolik půjde. Že to bude stačit na body, jsem popravdě nevěřil. Užíval jsem si to, povedlo se mně pár pěkných předjížděcích manévrů. Moc mě to motivovalo pro příští závody,“ sděloval rozradostněný Monačan, před nímž se zřejmě otevírají světlé zítřky.

U Ericssona (10. místo) především překvapilo, že si nestěžoval na vůz: „Cítil jsem se v něm opravdu dobře. I po strategické stránce nám to vycházelo. Mechanikům se povedla další blesková zastávka, jsem na ně opravdu hrdý. Body jsou skvělé, hlavně po včerejší těžké kvalifikaci. Teď už se těším do Silverstone, na můj oblíbený okruh.

Bude to veliké povzbuzení pro lidi tady i v továrně,“ liboval si šéf stáje Frédéric Vasseur. „Znovu se ukázalo, že jsme se vydali správným směrem.

Piloti Sauberu během slavnostního nástupu před startem