Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ericsson přivezl mechanikům sbírku minerálů

Ericsson přivezl mechanikům sbírku minerálů

Sauber: Nové díly se osvědčily

Sauber dnes dostal obě auta do druhé fáze kvalifikace, což se kromě Williamsu nepovedlo ani McLarenu, Force Indii a Toro Rosso. Jsme svědky nového přerozdělování pozic uprostřed pole?

Každopádně o Sauberu jako outsiderovi může dnes mluvit pouze zpozdilá duše. A není to jen zásluha „zázračného“ Charlese Leclerka, i když ten je nejviditelnějším znamením znovuzrození švýcarské stáje. Ta se pod uvážlivým Vasseurovým vedením rozeběhla jako hodinky ze své domoviny.

Marcus Ericsson (13. místo) svého parťáka znovu neporazil a navíc se postaral o přerušení kvalifikace, nicméně i on byl po dlouhé době relativně spokojený: „Cílem bylo postoupit do druhé části. To se podařilo. Bohužel mě v ní potkal smyk, po kterém jsem uvázl v kačírku. Myslel jsem si, že se po zastávce v boxech pokusím ještě o jedno kolo, vůz byl ale plný kamínků a potřeboval vyčistit. Zítra máme docela dobrou výchozí pozici, uvidíme, jaké bude počasí.

 

Z Charlese Leclerka se stává žhavé zboží na přestupovém trhu

 

Pro Leclerka (9. místo) se postup do top ten pomalu stává rutinou. Tentokrát si moc pochvaloval nové díly, které před víkendem dostal: „Vyvážení vozu bylo perfektní. Měli jsme trochu obavy, protože nám odpadl třetí trénink, ve kterém jsme ještě chtěli vyzkoušet spoustu věcí. Ale šlo to jako po másle, za což patří dík všem, kteří se na tom podíleli. K velké ceně můžeme vzhlížet s velkou nadějí.