Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerka srazilo chybné rozhodnutí týmu

Leclerka srazilo chybné rozhodnutí týmu

Sauber: Lepší bylo zůstat v klidu

Na výsledku Sauberu je nejzajímavější asi to, že Marcus Ericsson zase po delší době předčil Charlese Leclerka. Monačan se ale stal obětí chybného rozhodnutí týmu stáhnout ho do boxů a nasadit na jeho monopost přechodné gumy. Deštík rychle ustal a on musel znovu přezouvat. Pak už to byl jen zoufalý boj.

Po dobrém startu jsem si chtěl udržet pozici v popředí středu pole. Měl jsem solidní tempo a z auta dobrý pocit,“ líčil svoje zážitky Leclerc (15. místo). „Když začalo poprchávat, zavolali mě, abych přešel na intermediálky. Trať byla ovšem mokrá jen v některých zatáčkách, takže pneumatiky byly po pár kolech na odpis. Po další výměně jsem propadl o několik pozic a už se s tím nedalo nic dělat.“

 

Charles Leclerc poznal na Hockenheimringu odvrácenou stranu závodění

 

Marcus Ericsson (9. místo) se na dva body pořádně nadřel: „Jeli jsme dlouhý první úsek na měkké směsi. Když se spustil déšť, komunikoval jsem se zdí, co dál. Rozhodli jsme se zůstat v klidu a pokračovat bez zastávky. Byla to velká výzva, strašně to klouzalo. Podařilo se mně ale z toho vytěžit maximum, protože mnozí soupeři přezouvali a tím ztráceli čas. Svedl jsem několik hezkých soubojů a fakt mě to bavilo.