Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorneovi po trénincích povolily nervy

Vandoorneovi po trénincích povolily nervy

Tým mu prý dal auto, se kterým se nedalo jet

U McLarenu přituhuje. Tým nasadil do prvního tréninku ve Spa Landa Norrise, což si Stoffel Vandoorne (a zdaleka nejen on) vyložil jako otevřenou výzvu k boji o kokpit pro rok 2019. Zatím v něm prohrává. Není divu, že mu ruply nervy.

Přitom ani jeden z kandidátů díru do světa neudělal. Norris skončil s více jak třísekundovou ztrátou na Vettela osmnáctý, Vandoorne byl poslední. Jenže stejná příčka ho neminula ani v pátečním odpoledni.

Všichni chtěli samozřejmě vidět, jak se s Landem popereme, jenže to by mně tým musel dát auto, se kterým by se dalo jet,“ rozčílil se Belgičan, jenž se před svými krajany hodlá samozřejmě vytáhnout. „Na začátku úvodního tréninku jsme měli problémy s brzdami, pak s motorem. V podstatě jsem neabsolvoval pořádné kolo. Také druhý trénink jsme zahájili odstraňováním technických potíží. Nestálo to za nic.“

 

Lando Norris si brousí zuby na Vandoorneův džob

 

Ani tento výlev ho ovšem příliš neuklidnil a pokračoval v lamentacích dále: „Naprosto jsem postrádal výkon, byl jsem zoufale pomalý. Potřebovali bychom zázrak, abychom zajeli nějaký výsledek. Je to strašně frustrující. Snažím se být pozitivně naladěný, ale přijde závod a pokaždé se něco podělá. Nechápu ale, proč se to stává jenom mně. Úpěnlivě si přeju, abych zažil při velké ceně alespoň jeden normální den.

Vandoorne je bezesporu pod obrovským tlakem. V padoku se proslýchá, že jeho dny ve Wokingu jsou sečteny. Už v Monze ho prý má nahradit v rámci velké rošády Esteban Ocon. Jistě se však v jeho okolí najde někdo, kdo mu vysvětlí, že takovýmito mediálními výstupy svůj vyhazov jen urychlí...