Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Testům zatím dominují Audi a BMW

Testům zatím dominují Audi a BMW

Paffett, Piquet i Massa havarovali

Předsezonní testy formule E ve Valencii mají za sebou první dva dny. Dnes si zúčastněné týmy dají pauzu a naposledy se na okruhu Ricarda Torma představí v pátek.

Úterní seance nejlépe vyšla Alexanderu Simsovi (BMW), který byl nejrychlejší dopoledne (1:17,567) i odpoledne (1:17,553). Na dalších příčkách se umístili Andre Lotterer (DS Techeetah), Antonio Felix da Costa (BMW), Lucas di Grassi a Daniel Abt (oba Audi).

 

Antonio Felix da Costa má zatím důvod k úsměvu

 

Jedinou ránu dal nováček Gary Paffett, který zbořil šikanu z pneumatik na cílové rovince. Její oprava byla zřejmě provedena ledabyle, protože se zanedlouho sesula podruhé, tentokrát bez cizího zavinění.

Včera byl na programu simulovaný závod na 45 minut. Vyhrál ho Di Grassi před Simsem. Oba tak potvrdili dobrou formu německých továrních stájí.

 

Simulovaný závod vyhrál Lucas di Grassi

 

Znovu zlobil provizorní retardér na cílovce. Nejprve v něm přišel Abt o přední křídlo, pak se v něm srazili Nélson Piquet (Jaguar), Pascal Wehrlein (Mahindra), Tom Dillmann (NIO) a Felipe Massa (Venturi). Nedojel ani další příchozí z F1 Stoffel Vandoorne, jehož postihla porucha. V

e zbytku času se volně trénovalo. Opět triumfoval „bavorák“, tentokrát zásluhou Da Costy (1:16,977). „Z vozu mám zatím výborný dojem,“ pochvaloval si Portugalec. „Je dostatečně rychlý a skvěle se ovládá. Skutečně mě baví s ním jezdit.

Na dráze se zatím vůbec neobjevil Alexander Albon. Anoncovaná posila Nissanu místo toho údajně vyjednává s Toro Rosso o angažmá ve F1.