Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za Mercedes pojedou Vandoorne a De Vries

Za Mercedes pojedou Vandoorne a De Vries

Stříbrné šípy se ukáží v půli října na testech ve Valencii

Mercedes na frankfurtském autosalonu IAA oficiálně představil svůj tovární tým, s nímž nastoupí do sezony 2019/20 v šampionátu formule E. K již předtím známému jezdci Stoffelu Vandoorneovi přibyl jeho kolega, aktuálně vedoucí muž průběžné klasifikace F2 Nyck de Vries z Nizozemska.

Do čela celé ekipy byl postaven Ian James. Mercedes zaujme místo stáje HWA, která působila jako jeho předvoj v minulém ročníku. Fungovala coby zákazník monackého Venturi a vedle Garyho Paffetta za ni nastupoval právě Vandoorne. 

Stoffel Vandoorne načne ve formuli E svoji druhou sezonu

Jsem velmi šťastný, že jsem se stal součásti E-rodiny Mercedesu,“ svěřil se Belgičan, jemuž nevyšla kariéra ve F1. „Považuji to za velice vzrušující.“ De Vries již před časem odpískal svoji snahu postoupit mezi absolutní elitu motorsportu a ani případný titul ve F2 na tom pravděpodobně nic nezmění.

Protože úvodní podnik formule E se jede v saúdskoarabském Rijádu týden před vyvrcholením seriálu F2 v Abú Zabí, bude mít koncem roku hodně napilno: „Je to opravdu hodně nezvyklé a bude to spojené s vyššími nároky na mě. Představuje to ale obrovskou příležitost a já jsem za ní Mercedesu vděčný.

Pro Nycka de Vriese místo ve F1 nezbylo, teď se pokusí prorazit v elektrických monopostech

Na bedrech trojlístku Vandoorne, Paffett a De Vries také spočívala hlavní tíha privátního zkušebního programu v souhrnné délce 15 dní. Odehrával se od března na tratích ve Vairanu a na Mallorce.

Na veřejnosti se tiché stříbrné šípy poprvé ukáží během testů FIA ve dnech 15. až 18. října ve Valencii.