Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přerušení sezony je pro Porsche komplikací

Přerušení sezony je pro Porsche komplikací

Nemůže se učit okruhy

V aktuálním ročníku formule E se podařilo odjet úvodních pět závodů. Poté se ovšem přihlásil o slovo koronavirus, který se nejprve postaral o zrušení podniků v čínské Sanye, italském Římě a indonéské Jakartě. Nakonec organizátory donutil k rozhodnutí sezonu na dva měsíce přerušit, což mimo jiné znamenalo konec i pro závody v Paříži a Soulu. Návrat šampionátu na závodní dráhu je naplánován na 21. června v Berlíně. Je ale otázkou, zda-li se německé klání a poté také zbývající dva podniky v New Yorku a Londýně opravdu uskuteční.

Komu tento stav do karet rozhodně nehraje, je Porsche, které během ročníku 2019/2020 zažívá stejně jako další německý gigant Mercedes na této scéně debut. „Jsme v této sezoně nováčci a cílem bylo naučit se všechny tratě, na kterých nemůžeme testovat, neboť něco takového není v centrech měst možné. V naší druhé sezoně tedy budeme na spoustě okruhů nováčky i nadále. Trochu to zasáhne naše cíle. Tvrdě však pracujeme na simulátoru a rozhodně se vrátíme silnější, než jsme byli předtím,“ říká ředitel Porsche Motorsport Pascal Zurlinden.

S jeho pohledem se ztotožňuje také jeden z pilotů týmu André Lotterer. Trojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans ovšem vidí na stávající situaci rovněž pozitivní stránky: „Výhodou je, že máme čas řešit věci, kterými bychom se za normálních okolností, kdybychom se stále věnovali jen přípravě na závody, zabývat nemohli. Nyní se můžeme soustředit více na vývoj.“

Po pěti odjetých závodech se Porsche nachází s 25 body na devátém místě týmového hodnocení. Mezi jezdci má zatím jasnou převahu Lotterer. Je to totiž on, kdo pro tým veškerý bodový zisk vybojoval, přičemž nejvíce o sobě dal vědět druhým místem v úvodním závodě sezony v Rijádu a ziskem pole position v Mexico City. V průběžném pořadí figuruje na 12. pozici. Jeho parťákovi Neelovi Janimu se tolik nevede. Na jeho kontě totiž zatím stále zůstává nula a celkově mu patří 23. příčka.

V úvodním závodě sezony se mohl Lotterer radovat ze stříbrného úspěchu. Foto: FIA Formula E

zdroj: FORMULE.cz