Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes mění barvy, ne však jezdce

Mercedes mění barvy, ne však jezdce

Vandoorne a De Vries zůstávají

Mercedes bude i v sezoně 2021 pokračovat ve formuli E s jezdeckou dvojicí Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries.

S oběma jsme byli v uplynulých měsících maximálně spokojeni,“ uvedl šéf týmu Ian James. „Předváděli výborné výkony, posbírali spoustu zkušeností a dokázali, že mají ty správné schopnosti pro závodění v tomto šampionátu. Jsou nejen rychlí, ale také dostatečně inteligentní, aby zvládli energetický management v klíčových okamžicích klání.

Vandoorne začne svůj třetí rok ve formuli E. Doposud absolvoval 24 ePrix, v nichž dosáhl jednoho vítězství, dvou pole position a čtyř pódiových umístění. V uplynulém ročníku obsadil v celkové klasifikaci druhé místo.

(Zleva) Stoffel Vandoorne,, Ian James a Nyck de Vries u monopostu pro ročník 2021. Foto: Mercedes

De Vries přišel do seriálu loni coby úřadující mistr F2. Úplně nepřesvědčil, nicméně se alespoň stal nejlepším nováčkem. Konečná jedenáctá příčka však byla méně, než sám Nizozemec očekával. Do formy se dostával až během závěrečného maratonu šesti závodů v Berlíně, kdy se také poprvé postavil na stupně vítězů.

Monopost Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02 se představí v pozměněném stříbrném lakování s akcenty modré barvy a zvýrazněnými trojcípými hvězdami.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes